Marxa per la Dignitat (dels treballadors/es de l'escola concertada)
Amb l'horitzó de la vaga del 30 de març i en el marc de les mobilitzacions convocades per els tres sindicats representatius, la idea és organitzar un moviment de base i caràcter intersindical per mobilitzar el sector, amb un discurs que el conjunt de treballadors/es del sector pugui percebre com propi. No podem oblidar que, per diversos motius, hi ha una part de l'opinió pública i de molts companys/es molt crítica amb l'acció sindical feta per els professionals del sindicalisme i que l'acció sindical tradicional no aconsegueix arribar a una gran majoria en el nostre sector.
1a fase (Entre novembre i desembre): Crear una comissió promotora per impulsar el moviment i fer-ne publicitat (a partir d'una web i un manifest fundacional). En la comissió caldria integrar delegats/des de diversos centres i de diverses procedències (dels tres sindicats i independents) i hauria de cercar l'adhesió de comitès, delegats/des i membres del col·lectiu, en general. En aquest cas, penso que és molt important que siguin persones no alliberades, un moviment realment de base.
2a fase (Entre gener i març): La comissió promotora passa a ser organitzadora d'actes públics a tots els centres possibles. Aquests actes de presentació del moviment, amb la lectura del manifest i alguna(es) intervenció(ons) en relació als greuges de la privada, també poden servir per arribar a centres que no compten amb la presència dels sindicats (siguin alguns o tots). Caldria estudiar la possibilitat d'organitzar un acte central al final i just abans de la vaga del 30 de març.
Qualsevol persona interessada en participar i desenvolupar aquesta iniciativa que es posi en contacte amb isiteixi@gmail.com.
A mi em sembla una bona iniciativa, però caldrà una mica més de participació de la que es veu als espais web. Cada sindicat té el seu, alguns més d'un i tot, i la participació és molt pobra. El calendari de mobilitzacions hauria de servir per anar animant la gent a participar.
ResponEliminaAquesta iniciativa va més enllà de les propostes sindicals. Ja aniria bé comptar amb gent de totes les organitzacions, però donada la fragilitat de la unitat sindical es tracta de forçar-la i enfortir-la des de la base. Una iniciativa paral·lela i, en cap cas, alternativa o contrària al calendari acordat per els tres sindicats; paral·lela, complementària i de base! I espero que no utòpica, ja que les condicions objectives (retallades, unitat sindical) són adequades, faltarà "transformar" les subjectives (la resposta dels nostres companys/es dels centres) i convèncer a una part important del col·lectiu.
ResponEliminaMobilització o misèria!
Una transformación social se puede considerar irrealizable porque esté en contradicción con determinadas leyes científicamente comprobadas, leyes biològicas, o físicas, etc.; por ejemplo, la arcaica idea de la eterna juventud del hombre, o la del regreso a una supuesta edad de oro. Creo que sólo podemos hablar de utopía en este sentido, o sea, cuando un proyecto de transformación social entra realmente en contradicción con leyes científicas comprobables i comprobadas. Sólo un proyecto así es utópico en sentido estricto, o sea, extrahistórico. La ausencia de factores subjetivos i objectivos, no puede considerarse sino, a lo sumo, provisionalmente irrealizable.
ResponEliminaH. Marcuse, El final de la utopía.