dilluns, 4 d’octubre del 2010

Engrescadora però fràgil unitat sindical

Demà estan convocades concentracions de delegats/des davant dels SS. TT. a les 12 del migdia per presentar reclamacions individuals contra les retallades. I, aquesta vegada, han aconseguit posar-se d'acord els tres sindicats representatius. Unitat sindical difícil, perquè no podem oblidar que a molts centres aquest curs hi han eleccions sindicals, però necessària.

Unitat sindical engrescadora, perquè formant part d'un col·lectiu acomodatici i poc donat a participar, només faltaria que els pocs i poques que ens movem ho fem dividits. A més, en aquesta ocasió, amb certa perspectiva de futur, ja que tenim notícies que es poden preparar més accions.

Unitat sindical fràgil, perquè les primeres informacions sobre l'acte em van arribar com iniciativa d'un sol sindicat, que en la seva condició de majoritari, no va esperar-se a l'acord dels altres dos.

Esperem que els esforços que s'han fet, presumiblement per totes parts, serveixin de llavor per una acció continuada en contra la retallada i, no ho podem oblidar, per l'homologació de la jornada lectiva.

We shall overcome...

3 comentaris:

  1. No només no van esperar a l'acord amb els altres dos, és que van continuar repartint sol·licituds amb el seu logo fins última hora. Haurem de fer un esforç per explicar que els sindicats de classe empassem fel per mantenir la unitat, però que no tensin massa el cordill...

    ResponElimina
  2. Los objetos frágiles, si no se cuidan con esmero, acaban rotos.
    Carlos i Groucho Marx

    ResponElimina
  3. Potser, és un suggeriment, caldria que UGT i CCOO trametin a USOC la queixa per el comportament poc unitari d'alguns (alguns altres van recollir el full amb els tres logos) dels seus delegats/des i exigeixin un comportament coherent amb els acords entre les direccions de les tres organitzacions.

    ResponElimina