divendres, 14 d’octubre del 2011

Doble moral de les patronals? I tant!

Diu C. A., amb el que la galllineta darrerament manté un debat intens, en un comentari a l'entrada del seu bloc on intenta justificar la retallada a pagament no delegat: “Segueixo pensant que la situació de l'escola concertada i la del seu professorat és força injusta, però és un moment especialment difícil com per intentar reparar, precisament ara, una situació d'injustícia que fa més de 25 anys que dura.

Vaja, fa 25 anys que patim una situació d’injustícia. Però d’aquesta situació la responsabilitat compartida la tenen les patronals i durant 25 anys no han mogut un dit per modificar-la (més aviat el contrari, molts fils s’han mogut per perpetuar-la). I si l’altre responsable és el Departament, no caldria recordar que en la major part d’aquests 25 anys l’administració ha estat en mans d’un govern (Pujol) molt complaent amb la privada concertada.

Amb una organització més racional de la feina, les patronals podrien haver reduït la pressió a la que han estat sometent als seus treballadors/es, amb un horari lectiu que ens obliga regularment a renunciar a una part important del nostre temps de lleure. I davant d’una situació injusta, l'opció de les nostres patronals, tant comprensives en el discurs, s’ha convertit, en el terreny dels fets, en la garantia de la seva perpetuació.

Doble moral, per part de les patronals, FECC inclosa? I tant!

1 comentari:

  1. Valentes i sabies paraules les teves. Respon-me doncs, quin sentit té quedar-se sola i mansament tancada dins el corral, ara que se senten crits de guerra al carrer?

    Elfocpurifica

    ResponElimina