dijous, 8 de març del 2012

QUANTS MENYS LOGOS I SIGLES, MILLOR

El passat dilluns va haver-hi una reunió dels tres sindicats i ens va confirmar una bona notícia i una de dolenta. La bona, és que dos dels tres han arribat a un acord que s’ha concretat en diverses accions que comencen amb un manifest per recollir adhesions  i culminen, per ara, en una assemblea de treballadors/es que, pendent de confirmació definitiva, està prevista per dimarts 27. La dolenta, és que hi ha un tercer sindicat que s’ha desmarcat de qualsevol acció que tingui per objectiu pressionar a les patronals, i ja m’explicareu com es pot desbloquejar la negociació del conveni des de la passivitat.

El manifest (http://concertadaindignada.blogspot.com ), en la forma i no en el contingut, m'ha decebut. Sembla una pluja de idees prèvia a la redacció que s'hauria d'haver treballat més, molt més, per un manifest conjunt que fem. No sé si és resultat de les presses, de la manca de temps o que els dos sindicats convocants no estan acostumats a treballar junts  (a la concertada) i encara hi ha molta desconfiança mútua acumulada. Però, evidentment, convido a signar-lo.

Però tinguem clar que, la possibilitat de mobilitzar un col·lectiu poc identificat amb els sindicats i al·lèrgic a les disputes entre ells, passa per dues condicions: aconseguir una confiança recíproca entre els dos que han acordat actuar conjuntament i transferir el protagonisme a la gent, que suposo hauria de ser un dels grans objectius de l'assemblea. Per començar, una part important de delegats/des dels tres sindicats no estan afiliats. Si realment volen mobilitzar el sector, haurien de buscar una missatge que afavoreixi la participació de tothom, un missatge que principalment ens parli dels treballadors/es i dels seus interessos, per això, quants menys logos i sigles millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada