dimecres, 15 de setembre del 2010

Divisió? Desmobilització!

AUDITORI DIVIDIT / Uns 4.500 delegats de CCOO i UGT van participar a La Farga de l'Hospitalet en una assemblea en què es van sentir crits de «Zapatero dimissió» en diverses ocasions. Una part dels militants sindicals van interrompre els discursos d'Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez reclamant la marxa del president del Govern per l'aprovació de la reforma laboral, mentre la resta de delegats estaven en silenci. (El Periódico, 15-05-10)

No ho acabo d'entendre però el fet és el que és, un acte que hauria d'haver estat un exercici d'unitat sindical i una mostra de fortalesa per animar a una resposta massiva a la convocatòria de vaga, resulta que al final posa en evidència objectius no compartits entre els membres de les mateixes organitzacions que l'han convocat. En el meu cas, a partir del precedent establert per una assemblea anàloga feta a Madrid fa pocs dies, ha estat un factor important a l'hora de no animar-me a participar en l'acte, al qual estava convidat com delegat de CCOO.

Per desgràcia, al sector de l'ensenyament privat concertat en sabem molt de divisions i dels seus efectes, sigui entre les organitzacions sindicals a l'hora de negociar i mobilitzar-se, o entre els mateixos membres d'un sindicat a l'hora de decidir línies d'acció sindical. Només cal recordar la situació generada per la vaga del 8 de juny (UGT i CCOO la recolzaven, USOC de privada no, però USOC d'altres sectors afectats per la retallada sí, i a la manifestació UGT i CCOO dividits). O per la concentració del 17 de juny (CCOO no s'adhereix, però la decisió genera divisions i un nombre significatiu dels seus delegats/des dels centres hi participen i animen als seus companys/es a participar-hi). El resultat ja el sabem: la vaga va tenir molt poca ressonància i els treballadors/es del sector només es van mobilitzar sota la tutela de les patronals.

DIVISIÓ=DESMOBILITZACIÓ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada