dimecres, 8 de setembre del 2010

Qui ha fet els deures d'estiu?

Ahir, inici de curs, quina calor, a les 9.15 del matí la sala de professors estava a 28º (la del costat, sense ventilació, a 30º) i caldria sumar-hi l'alta humitat per patir una sensació de calor sufocant. No he pogut comprovar quina temperatura feia a les aules. Gràcies, conseller Maragall, primer efecte “positiu” del calendari, a Finlàndia farà fresqueta (i al seu despatx també), però a Barcelona... Sort que amb la pluja del vespre ha refrescat.
Ara no estem a temps, però hauria valgut la pena fer alguna mena d'acció simbòlica, visual i, fins i tot, simpàtica per subratllar els inconvenients tèrmics del nou calendari. Per exemple, haver començat el curs amb una indumentària adequada per anar a la platja, o amb pantalons curts, o amb un ventall amb la cara d'en Maragall. Ahir, la premsa estava al darrere de “notícies” de l'inici de curs i, per tant, hauria estat fàcil aconseguir certa ressonància.
Si és feina dels sindicats promoure accions per canalitzar el malestar dels/de les treballadors/es d'ensenyament (en aquest cas no cal diferenciar públic-privat concertat), aleshores començo a pensar que aquesta tornada a l'escola els ha agafat amb els deures a mig fer, com al mateix Departament d'Educació.

2 comentaris:

  1. Esperem que després d'un curs, el passat, ple de dilacions i iniciatives derivades... ara entre tots i totes comencem i tirem un nou curs endavant amb il·lusió i ganes de millorar. Al sindicat també hi ha novetats. Ahir la Montse Ros ens presentava l'equip de 4 persones que lideraran el grup de treball. També hi ha companys nous i al mateix temps hem de recuperar la comunicació constant entre delegats i delegades.
    Espero que l'espai drupal continuï revitalitzant la comunicació i penso en persones concretes que donen la seva opinió lliure i despreocupada de polítiques encertades o no. Voldria que les persones a les quals ens preocupa la situació del nostre sector, podrem fer alguna cosa, si no l'optimisme i les ganes també poden caure en el desencís.
    NO ENS OFEGUEM. VETERANS I NO TAN VETERANS FEM-HO BÉ!
    Montserrat

    ResponElimina
  2. Aclariments.
    1. La Montse és delegada permanent de CCOO. L'espai al que es refereix drupal és una web de comunicació entre delegats/des i afiliats/des de CCOO.
    2. Aquest blog està obert a tothom, també hi ha intervingut alguna persona d'UGT i espero també visites i participació de persones vinculades a USOC o sense cap relació sindical.
    3. La gallineta (Isidre Teixidó, jo mateix) és delegat de CCOO i president del comitè d'empresa d'una escola concertada.
    4. La gallineta té la convicció que sense unitat d'acció sindical les nostres condicions difícilment milloraran i un objectiu del blog és fer unapetita contribució en aquesta direcció.

    ResponElimina