dilluns, 13 de setembre del 2010

Més sobre la vaga...

Una cosa és ser crític amb el funcionament de les organitzacions sindicals, amb alguns aspectes de la convocatòria de vaga al nostre sector i amb les deficiències de l'acció sindical a la privada concertada. La crítica, com a mínim la d'aquest blog, és per millorar. Per tant, no entra en la voluntat de qui subscriu aquestes línies desqualificar els sindicats genèricament i deixar-nos indefensos davant l'ofensiva neoliberal per carregar-se l'estat del benestar. Ara per ara, són una de les poques eines que ens queden als treballadors/es per no recular i predre els drets aconseguits històricament en la lluita per la igualtat i la dignitat.
No podem oblidar que, entre els sectors afectats per les retallades, la nostra situació és de cert privilegi en comparació amb aturats, pensionistes... I la vaga, en aquest cas, té un sentit solidari que no podem deixar de costat: no és o no hauria de ser una vaga per els nostres interessos particulars del sector, més aviat hauria de ser una acció en defensa dels interessos generals i de les parts més febles del teixit social.
I en aquest punt, la gallineta, no pot estar-se de desitjar l'èxit de la convocatòria de vaga del 29 i animar a la participació, malgrat estar casi convençuda, com és habitual a la privada concertada, que la seva acció quedarà reduïda al testimoniatge.
Tant per tant, si cal ser solidari i estrènyer el cinturó, millor per pròpia voluntat que per decret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada